Profile Picture

Know me

Senja, 20 years old, Helsinki/Finland
Read more...
Sponsors, collaborations...
Terms of Use...

Find me

Email me Facebook Twitter Pinterest Google Plus flickr

Follow me

Follow Puukengät

Thursday, April 19, 2012

Pippi Longstocking had it right



Eli ylemmissä kuvissa näkyy lähtökohta: kuivat ja takkuiset, mutta täysin luonnolliset hiukset (en ole koskaan värjännyt tai raidoittanut hiuksiani) Olen halunnut kokeilla hiustenpesua kananmunalla jo aika pitkään, eli kun unelmatortun ansiosta jäi yksi valkuainen yli, päätin käyttää sen (kananmunapulasta huolimatta) shampoona.

--

You can see the starting point in the pictures above: dry and tangled, but perfectly natural hair (I have never dyed or high-lighted my hair). I have wanted to try washing my hair with egg for ages, so when there was one egg white left from the baking, I decided to use it as shampoo.


Kananmunapesuun on tietenkin omat taktiikkansa, mutta minä en kyllä jaksanut pohtia niitä kovin paljoa. Elikkäs: hiukset kasteltiin, ja sen jälkeen laitoin valkuaisen päähän samalla tavalla kuin minkä tahansa muunkin shampoon. Ainoa ero normaaliin hiustenpesuun oli se, että menin valkuaishiuksilla saunaan (lämpö edesauttaa valkuaisen imeytymistä hiuksiin). Huuhdellessani valkuaista pois käytin pienen tipan kosteuttavaa shampoota, ja huuhtelun jälkeen laitoin hiuksiini kosteuttavaa hoitoainetta. Valkuainenhan on lähes tulkoon pelkkää proteiinia, ja proteiini vahvistaa hiuksia. Samalla hiukset kuitenkin kuivuvat, joten on suotavaa käyttää jotain kosteuttavaa hoitoainetta tai vastaavaa.

--

There are different techniques for washing your hair with egg, but I decided to do it the way I felt like doing it. So: I rinsed my hair with water (and squeezed the excess water out) and poured the egg white into the wet hair, pretty much the same way I would do with normal shampoo. The only difference is that I went into the sauna with the egg white in my hair (the warmth will make it easier for the egg white to work its magic). As I was washing the egg white off, I used a tiny drop of moisturizing shampoo, and afterwards I added some moisturizing conditioner. After all egg whites are mostly protein, and the protein will make your hair stronger. Unfortunately, it will also make your hair dry, so that's why it's good to use some moisturizing conditioner.



Lopputulos seuraavana aamuna (hiukseni näyttävät todella erikoisen värisiltä kuvissa). Saunan ja pesun jälkeen en tehnyt hiuksille muuta kuin annoin niiden kuivata itsestään, harjasin ne vasta aamulla. Ei valkuainen varsinaisesti mitään suuria muutoksia aiheuttanut, mutta omasta mielestäni hiukset ovat paljon pehmeämmät ja vähemmän takkuuntuvat. Luulen, että jos pesen hiukset säännöllisesti kananmunalla, saan parempia ja pitkäaikaisempia tuloksia, eli siinä mielessä kokeilu oli onnistunut... niin, ja hiukseni eivät edes haise valkuaiselle, eli jos käyttää huuhtelussa hiukan shampoota, hajun ei pitäisi tarttua hiuksiin.

--

The next day and the results (my hair has such weird colors in the pictures). After the sauna and shower I didn't do a thing to my hair, I just let it dry on its own and I brushed it the next morning. I don't think that egg white did any wonders, but in my opinion my hair is notably softer and smoother and it tangles less easily. So, if I washed my hair with egg more regularly, I would probably get some more visible and lasting results, so all in all this experiment was a success... oh, and my hair doesn't smell like egg white, so if you use a bit of shampoo while washing it off, the smell shouldn't stay in your hair.

Wednesday, April 18, 2012

Unelmatorttu

Tässä on nyt hurja määrä kuvia leipomishetkestä ja tietenkin unelmatortun resepti. Kyseinen resepti on rosvottu helmikuun Voi Hyvin -lehdestä, tosin täytteen ohje on peräisin äidiltäni, meidän suvussamme kun unelmatorttu ei ole unelmatorttu ilman voi-tomusokerikreemitäytettä!

--

So here you have an enormous amount of pictures of my baking moment, and of course the recipe for a Scandinavian version of a Swiss roll: the "dream roll-cake." It's eaten commonly in Finland, and Sweden, as Wikipedia tells me. There are different variations on the filling, but the original filling is butter cream. Some people use jam, cream and banana slices instead of the not-so-healthy butter cream, but in my family the dream roll-cake isn't a true dream roll-cake without the butter cream! The recipe may come in hand in case you ever receive any guests with the celiac disease since the dream roll-cake is gluten-free.

Unelmatorttu (= dream roll-cake)

Pohja/Cake

Ainesosat/Ingredients:

4 kananmunaa/4 eggs
1 dl sokeria/1 dl of sugar
1 dl perunajauhoja/1 dl of potato starch
1/2 dl kaakaojauhetta/0,5 dl of cocoa powder
1 tl leivinjauhetta/1 tea-spoonful of baking powder

1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen
2. Riko kananmunat kulhoon, varmista ettei sekaan tippunut kuorenpalasia!
3. Mittaa sokeri, mutta älä kaada niitä kulhoon 
(muuten sokeri liukenee kananmuniin eikä taikinasta tule yhtä kuohkeaa)
4. Mittaa ja sekoita kuivat aineet keskenään
5. Vuoraa pelti leivinpaperilla
6. Lisää sokeri kananmunien joukkoon ja vatkaa kunnes vaahto on valkeaa ja kuohkeaa
(vaahto on valmista kun voit valuttaa pinnalle kahdeksikon, joka pysyy)
7. Lisää kuivat aineet siivilän läpi ja sekoita ne vaahtoon. Älä vatkaa!
(parhaan tuloksen saa nostelemalla kuivat aineet sekaisin vaahtoon, nuolija soveltuu tehtävään hyvin)
8. Levitä taikina leivinpaperille
9. Paista pohjaa uunin keskiosassa 7 minuuttia
(testaa kypsyys puutikulla)
10. Levitä puhtaalle ja kuivalle leivinpaperille sokeria
(myös raesokeri käy, itse suosin hienoa sokeria)
11. Kumoa kypsä pohja leivinpaperille ja irrota leivinpaperi
(älä anna pohjan jäähtyä, muuten et saa leivinpaperia irti!)

1. Heat up the oven to 225 degrees Celsius
2. Break the eggs into a bowl, make sure there aren't any egg shells in it!
3. Measure the sugar, but don't add it to the bowl yet
(otherwise the sugar will diffuse into the eggs and the dough will not become as spongy)
4. Measure and mix the rest of the ingredients together
5. Put baking paper on the baking tray
6. Add the sugar into the eggs and whisk them till the eggs and sugar are completely mixed together and you have a white and airy foam
(you know you're ready when you can make an eight with the dough and it will stay)
7. Add rest of the ingredients through a colander and mix them with the egg-sugar foam. Do not whisk!
(you'll get the best result by lifting the dry mix into the foam, a kitchen scraper is the best tool for this)
8. Pour the dough to the baking tray
9. Put the baking tray into the oven for 7 minutes
(check the dough with a wooden pick, if there's no dough stuck it, the cake is done)
10. Pour sugar on top of a clean and dry piece of baking paper
(I like to use very fine sugar)
11. Knock the cake down on top of the sugar and remove the baking paper stuck to the cake
(do not let it cool down, otherwise you won't be able to get the paper off)

Kreemi/Butter cream

Ainesosat/Ingredients:

125 grammaa voita/125 grams of butter
1,5 dl tomusokeria/1,5 dl of powder sugar
1,5 tl vaniljasokeria/1,5 tea-spoonfuls of vanilla sugar
1 keltuainen/1 egg yolk

1. Anna voin pehmetä hetki huoneenlämmössä
2. Erottele keltuainen ja valkuainen
(voit käyttää valkuaisen monin eri tavoin, itse aion pestä sillä hiukseni, postaus siitä myöhemmin)
3. Lisää tomusokeri ja vaniljasokeri pehmeän voin joukkoon
4. Vatkaa voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi
5. Vatkaa keltuainen joukkoon
6. Levitä kreemi pohjalle
(jätä toiseen reunaan ohut kreemitön kaistale)
7. Rullaa unelmatorttu ja laita se jääkaappiin kylmenemään pariksi tunniksi
(muista tehdä aloituksesta tiukka!)
8. Leikkaa ja tarjoile viileänä

1. Let the butter soften in room temperature
2. Separate the yolk from the egg white
(you can use the egg white for many things: I'm going to use it as shampoo and I'll make a blog post about it later)
3. Add the powder sugar, along with the vanilla sugar into the soft butter
4. Whisk the butter and sugars into a light foam
5. Whisk the yolk into the foam
6. Spread the cream on top of the cake
(leave a thin cream-less strip on the other long end of the cake)
7. Roll the cake and put it into the fridge for couple hours
(make sure to make the beginning of the roll very tight)
8. Cut and serve the cake cool





















Tuesday, April 17, 2012

Pink baker





Neule/Pullover: second-hand, Farkut/Jeans: second-hand

Isovanhempani palasivat viime viikolla mökiltään Lapista, ja olen nyt eilisestä lähtien majaillut taas heidän luonaan. Tänään leivoimme isoäitini kanssa unelmatorttua, josta laitan erikseen postauksen joko myöhemmin tänään tai huomenna. Taas kerran huomaa, että minulta puuttuu tervettä itsekriitikkiä kuvien suhteen, mutta ei voi mitään... Nyt takaisin pääsykoekirjojen pariin, tällä hetkellä on menossa Introduction to English Linguistics, huomattavasti mielenkiintoisempaa kuin miltä kuulostaa!

--

My grandparents are back from Lapland so I have been living at their place since yesterday. Today I and my grandmother baked a roll-cake/Swiss roll but I'll make a separate post about it either later today, or tomorrow. Once again I should probably be a bit more self-conscious about my pictures but no can do... Now it's time to get back to my textbooks, right now I'm trying to tackle the 'Introduction to English Linguistics' and I've got to say, it's a lot more interesting than it sounds!

Sunday, April 15, 2012

At the Global Battle of the Bands



Minulla päällä/I'm wearing: Mekko/Dress: H&M, Bleiseri/Blazer: H&M

Olimme eilen siis illalla The Circuksessa kannustamassa Dawnia voittoon Global Battle of Bandsin Suomen finaalissa. Ikävä kyllä he eivät voittaneet, mutta pääsivät kuitenkin neljän parhaan joukkoon, mikä on huikea suoritus... en voi olla kuin ylpeä pikkuveljestäni ja hänen kavereistaan... hyvä Dawn! Alan kuulostaa jo joltain pahemman luokan fanitytöltä, mutta punaisia housuja en ole vielä ruvennut hankkimaan...

Muut kisan bändit olivat hiukan liian raskaita minun makuuni, mutta yksi bändi sai minutkin kiljumaan innosta. Get Me veti aivan upean show'n, kahdeksan miehen funk-yhtye sai sekä tuomarit että yleisön valtoihinsa, vaikka voittoa ei heillekään herunut.

Finaali näytetään parin viikon sisällä tv-5:llä, laitan tarkempaa ajankohtaa myöhemmin, niin kiinnostuneet voivat ihailla Dawnin koko esitystä ihan kotisohvalta!

Sanoin aikaisemmin, että viikonlopulle on tiedossa myös muuta jännittävää... uteliaat voivat käydä kurkkimassa kuvia hääblogini puolelta!

--

So yesterday I and my friends were cheering for Dawn at the Finnish finals of the Global Battle of Bands. Unfortunately they didn't win, but they still made it to the top 4, which is incredibly well done... I can not but be proud of my little brother and his friends... go Dawn! I'm starting to sound like a bad case of a groupie but at least I haven't got the signature tight red jeans yet...

The other bands in the contest weren't really to my taste, too heavy for me, but there was one band that got me squealing from excitement. Get Me pulled off an amazing show, the 8-headed funk-group got both the judges and the audience on their knees, even though Get Me didn't win either.

I mentioned earlier that I had some exciting things planned for this weekend... well, all the curious people can head to my wedding blog for some pictures...

Thursday, April 12, 2012

A very sophisticated Thursday





Chinot/Chinos: WE, Paita/Blouse: second-hand, Pitkähihainen/Pullover: second-hand, 
Huivi/Scarf: SIX, Sukat/Socks: mummin kutomat/knitted by my grandmother

Kiitos Maria vielä kertaalleen asukuvien ottamisesta! Eli tänään kävimme Marian kanssa katsomassa pikkuveljeni koulun musikaalia/musiikkiesitystä ja esityksen jälkeen meitä odotti yllätys, eli cocktailtilaisuus... olisi ehkä pitänyt pukeutua hiukan juhlavampiin vaatteisiin, mutta joimme Marian kanssa kuitenkin lasilliset Proseccoa savulohirullien kera ja kävimme kulturellia väittelyä taiteesta. (ainakin hetken)

Viikonloppuna on vielä lisää kulttuuria vuorossa kun veljeni bändi kilpailee Global Battle of Bands kilpailun Suomen finaalissa the Circuksessa. (Liput 12 euroa netistä, ja tilaisuus on muuten ikärajaton mikäli joku olisi kiinnostunut kyseisestä tapahtumasta) Keikka tulee varmasti olemaan aivan mahtava, ainakin sen hetken kun Dawn soittaa! Lauantaille on luvassa muutakin tekemistä, mutta siitä sitten myöhemmin...

--

Thank you Maria for taking the outfit pictures! Today I and Maria went to see my brother's school musical, and after the performance we were surprised by a cocktail party... perhaps I should've worn something a little more fancy but Maria and I had a glass of Prosecco with some smoked salmon rolls while having a very intelligent debate on art. (we did talk about art... for a moment)

I'll be spoiled with some more culture this week because my brother's band made it to the Finnish finals of the Global Battle of the Bands, and I and my friends are going to see it and cheer for my brother's band. I'm sure it will be an amazing show, at least when Dawn is playing! I have some other things planned for Saturday but I won't tell you what just yet... you'll have to wait and see...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...