Profile Picture

Know me

Senja, 20 years old, Helsinki/Finland
Read more...
Sponsors, collaborations...
Terms of Use...

Find me

Email me Facebook Twitter Pinterest Google Plus flickr

Follow me

Follow Puukengät

Wednesday, April 18, 2012

Unelmatorttu

Tässä on nyt hurja määrä kuvia leipomishetkestä ja tietenkin unelmatortun resepti. Kyseinen resepti on rosvottu helmikuun Voi Hyvin -lehdestä, tosin täytteen ohje on peräisin äidiltäni, meidän suvussamme kun unelmatorttu ei ole unelmatorttu ilman voi-tomusokerikreemitäytettä!

--

So here you have an enormous amount of pictures of my baking moment, and of course the recipe for a Scandinavian version of a Swiss roll: the "dream roll-cake." It's eaten commonly in Finland, and Sweden, as Wikipedia tells me. There are different variations on the filling, but the original filling is butter cream. Some people use jam, cream and banana slices instead of the not-so-healthy butter cream, but in my family the dream roll-cake isn't a true dream roll-cake without the butter cream! The recipe may come in hand in case you ever receive any guests with the celiac disease since the dream roll-cake is gluten-free.

Unelmatorttu (= dream roll-cake)

Pohja/Cake

Ainesosat/Ingredients:

4 kananmunaa/4 eggs
1 dl sokeria/1 dl of sugar
1 dl perunajauhoja/1 dl of potato starch
1/2 dl kaakaojauhetta/0,5 dl of cocoa powder
1 tl leivinjauhetta/1 tea-spoonful of baking powder

1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen
2. Riko kananmunat kulhoon, varmista ettei sekaan tippunut kuorenpalasia!
3. Mittaa sokeri, mutta älä kaada niitä kulhoon 
(muuten sokeri liukenee kananmuniin eikä taikinasta tule yhtä kuohkeaa)
4. Mittaa ja sekoita kuivat aineet keskenään
5. Vuoraa pelti leivinpaperilla
6. Lisää sokeri kananmunien joukkoon ja vatkaa kunnes vaahto on valkeaa ja kuohkeaa
(vaahto on valmista kun voit valuttaa pinnalle kahdeksikon, joka pysyy)
7. Lisää kuivat aineet siivilän läpi ja sekoita ne vaahtoon. Älä vatkaa!
(parhaan tuloksen saa nostelemalla kuivat aineet sekaisin vaahtoon, nuolija soveltuu tehtävään hyvin)
8. Levitä taikina leivinpaperille
9. Paista pohjaa uunin keskiosassa 7 minuuttia
(testaa kypsyys puutikulla)
10. Levitä puhtaalle ja kuivalle leivinpaperille sokeria
(myös raesokeri käy, itse suosin hienoa sokeria)
11. Kumoa kypsä pohja leivinpaperille ja irrota leivinpaperi
(älä anna pohjan jäähtyä, muuten et saa leivinpaperia irti!)

1. Heat up the oven to 225 degrees Celsius
2. Break the eggs into a bowl, make sure there aren't any egg shells in it!
3. Measure the sugar, but don't add it to the bowl yet
(otherwise the sugar will diffuse into the eggs and the dough will not become as spongy)
4. Measure and mix the rest of the ingredients together
5. Put baking paper on the baking tray
6. Add the sugar into the eggs and whisk them till the eggs and sugar are completely mixed together and you have a white and airy foam
(you know you're ready when you can make an eight with the dough and it will stay)
7. Add rest of the ingredients through a colander and mix them with the egg-sugar foam. Do not whisk!
(you'll get the best result by lifting the dry mix into the foam, a kitchen scraper is the best tool for this)
8. Pour the dough to the baking tray
9. Put the baking tray into the oven for 7 minutes
(check the dough with a wooden pick, if there's no dough stuck it, the cake is done)
10. Pour sugar on top of a clean and dry piece of baking paper
(I like to use very fine sugar)
11. Knock the cake down on top of the sugar and remove the baking paper stuck to the cake
(do not let it cool down, otherwise you won't be able to get the paper off)

Kreemi/Butter cream

Ainesosat/Ingredients:

125 grammaa voita/125 grams of butter
1,5 dl tomusokeria/1,5 dl of powder sugar
1,5 tl vaniljasokeria/1,5 tea-spoonfuls of vanilla sugar
1 keltuainen/1 egg yolk

1. Anna voin pehmetä hetki huoneenlämmössä
2. Erottele keltuainen ja valkuainen
(voit käyttää valkuaisen monin eri tavoin, itse aion pestä sillä hiukseni, postaus siitä myöhemmin)
3. Lisää tomusokeri ja vaniljasokeri pehmeän voin joukkoon
4. Vatkaa voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi
5. Vatkaa keltuainen joukkoon
6. Levitä kreemi pohjalle
(jätä toiseen reunaan ohut kreemitön kaistale)
7. Rullaa unelmatorttu ja laita se jääkaappiin kylmenemään pariksi tunniksi
(muista tehdä aloituksesta tiukka!)
8. Leikkaa ja tarjoile viileänä

1. Let the butter soften in room temperature
2. Separate the yolk from the egg white
(you can use the egg white for many things: I'm going to use it as shampoo and I'll make a blog post about it later)
3. Add the powder sugar, along with the vanilla sugar into the soft butter
4. Whisk the butter and sugars into a light foam
5. Whisk the yolk into the foam
6. Spread the cream on top of the cake
(leave a thin cream-less strip on the other long end of the cake)
7. Roll the cake and put it into the fridge for couple hours
(make sure to make the beginning of the roll very tight)
8. Cut and serve the cake cool





















20 comments:

  1. Äääh ku alko tekee mieli herkkuja! :D Pakko ehkä mun viikon herkkupäivänä lauantaina leipoa jotain.. Ehkä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hih, mulla on jääkaapissa vielä melkein kokonainen unelmatorttu (eilen en jaksanut syödä kuin yhden palan kun söin niin paljon taikinaa) No, onhan leipomukset terveellisempiä kuin karkit, vähemmän lisäaineita... Unelmatorttu ei vaan ehkä ole se kaikista kevyin herkku :D

      Delete
  2. Kuulostaa ja näyttää kyllä ihan unelmalta... Pakko varmaan jotain leipoilla itsekin huomenna ku ei ole koulua eikä töitä ;) Kiitoksia kaikista ihanista kommenteistasi, arvostan niitä kovasti! :) xoxo ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Unelmatorttu on yksi mun lempiherkuista, suosittelen! :)

      Delete
  3. Thanks so much sweetie ;* that cat's name Cofi.
    What's the english name of this cake? :)
    Great post I have to do this cake ;* xox

    ReplyDelete
    Replies
    1. The English name of the cake would be "dream cake" or "dream roll-cake" probably because it tastes so good it's almost like out of a dream :D

      Delete
  4. Replies
    1. You should try it, it tastes amazing! :)

      Delete
  5. Onpa inspiroiva postaus ja herkullisia kuvia! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! Isoäiti luuli että olen tullut ihan hulluksi kun napsin kuvia kananmunista ja sen sellaisesta :D

      Delete
  6. Voi kun tuo torttu kuulostaa ihanalta ja jopa ehkä sellaiselta että voi onnistuakin ;)

    Mun mielestä sun blogit on ihania ja siks tein sulle tunnustuksen mun blogissa :) Käy kurkkaamassa http://mylittleexcitingworld.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kun muistaa nuo pienet yksityiskohdat (ei lisää sokeria liian aikaisin, vatkaa tarpeeksi kauan jne) niin varmasti onnistuu... ja maistuu aivan ihanalta!

      Ja voi kiitos, pitääkin käydä kurkkimassa <3

      Delete
  7. wooow, this looks super delicious! we have to try it out one day!

    xx, Sabinna and David
    Broken Cookies

    ReplyDelete
    Replies
    1. I can not but recommend to try it! :)

      Delete
  8. Mmmmh looks sooo delicious, wanna try the recipe, thanks for sharing
    I'm following you now, looking forward to your next article
    If you like my blog, follow me too ;D
    Kiss
    Nores
    http://hennesalittlebirdtoldme.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. It's really delicious, you should definitely try it :)

      Delete
  9. Oh it look delicious! :)

    ReplyDelete
  10. Olipas kivasti kuvattu kaikki vaiheet... unelmatorttu on ihan nimensä veroinen, slurps!

    ReplyDelete

Click Here for Comment Guidelines

Thank you so much for your comment! I'll try to get back to you asap! Anonymous commenters, please use a nickname! ♥

Kiitos kommentistasi! Pyrin vastaamaan siihen mahdollisimman pian! Anonyymit, olkaa ystävällisiä ja käyttäkää nimimerkkiä! ♥

Hartstikke bedankt voor je reactie! Ik probeer zo snel mogelijk te reageren! Anonieme mensen, gebruik alsjeblieft een nickname! ♥

Tu peux commenter en français!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...