Profile Picture

Know me

Senja, 20 years old, Helsinki/Finland
Read more...
Sponsors, collaborations...
Terms of Use...

Find me

Email me Facebook Twitter Pinterest Google Plus flickr

Follow me

Follow Puukengät

Thursday, April 5, 2012

Let's gain some weight!
Paita/Shirt: second-hand, Chinot/Chinos: WE, Huivi/Scarf: SIX

Monessa blogissa näkee juttua laihduttamisesta ja kiinteytymisestä ja sen sellaisesta. Kuntoilusta. Minun blogissani ei ole kuntoilujuttuja juuri näkynyt, koska en ole kovin innokas liikkuja. Pyrin hyötyliikkumaan niin paljon kuin mahdollista, eli kävelen portaat ylös yms, mutta muuten en ole liikunnalle juuri uhrannut aikaa tai energiaa.

Ruokavalioni on myös korjauksen tarpeessa. Monet ovat ihmetelleet, että miten pysyn hoikkana, vaikka syön aivan järkyttäviä määriä karkkia ja muita herkkuja. No, ei kai siinä painokaan hirveästi nouse, jos ei syö juuri mitään niiden edellämainittujen herkkujen lisäksi. Herkuissa ei myöskään ole hirveästi vitamiineja ja muita keholle hyödyllisiä ja tärkeitä aineita, eli ei ole varsinaisesti mikään ihme, että olen sairastellut oikein urakalla. Lyhyestä virsi kaunis, olen aliravittu, olen ollut jo pidemmän aikaa.

En koe itseäni varsinaisesti laihaksi, hoikaksi ehkä, mutta en laihaksi. Oikeastaan minulla ei ole kunnon käsitystä siitä millainen ja minkäkokoinen vartaloni on. Uskokaa tai älkää, mutta inhoan vaateostoksilla oloa, sovitushuoneet ovat aivan hirveitä. Ehkäpä siksi rakastankin kenkien ostamista...

Miksi en sitten syö kunnolla? Eihän kukaan nyt voi olla näin addiktoitunut sokeriin? Suurin syy on varmaan stressi. Elämäni on ollut erittäin stressaavaa viimeiset pari vuotta, ja "paha" stressi aiheuttaa ruokahalun katoamista. Syömisellä ja syömättömyydellä pystyn myös kontrolloimaan painoani, mikä osaltaan saa minut tuntemaan oloni hiukan turvallisemmaksi kaiken kaaoksen keskellä.

Minulle on huomauteltu jo aikaisemmin ruokailu- ja liikuntatottumuksistani, mutta olen lahjakkaasti ollut huomioimatta läheisteni huolta. Viime lauantaita minun on kuitenkin vaikea olla huomioimatta, koska oma kehoni rupesi ilmoittamaan, että nykyisellä menolla olen sairaalakunnossa hyvinkin pian. Ei pelkällä sokerilla elä. Lauantain jälkeen ystäväni ovat myös päättäneet, että nyt tarvitaan jonkin sortin interventio. Etenkin D:n best-man, joka oli viime viikonloppuna Suomessa ja pääsi siten todistamaan takykardiaani on ollut hyvin tiukkasanainen ja jopa vihainen minulle siitä, että en pidä hyvää huolta itsestäni. ("voisit vaikka kirjoittaa opaskirjan siitä kuinka voi tappaa itsensä hitaasti ja kivuliaasti")

Pakkohan minun on ollut ottaa opikseni, varsinkin kun pelkkä kevyt liikunta nostaa sykkeen pilviin, ja aionkin nyt ryhtyä muuttamaan omia elämäntapojani parempaan suuntaan: enemmän liikuntaa, ja säännöllistä ruokailua. Paino saisi nousta pari kiloa niin pääsisi takaisin terveisiin mittoihin. Kuitenkin kaikki on helpommin sanottu kun tehty. Stressaantuneena saatan lipsua takaisin vanhoihin tapoihin. En silti voi luovuttaa, sillä haluan pystyä nauttimaan elämästä ilman sairastelua ja sitä, että en yksinkertaisesti fyysisesti jaksa tehdä asioita. Saa nähdä kuinka tässä käy, onneksi minulla on aivan mahtavia ihmisiä tukena!

--

There are plenty of blog posts about losing weight and exercising, but they have been quite scarce in my blog, mostly because I don't really have any diet to follow, and exercising is not something I enjoy doing. I try to get as much everyday exercise as possible: I walk the stairs instead of taking the elevator etc, but apart from that I haven't even given much thought to exercising.

Also, my diet (or the lack of it) needs fixing. Many people have wondered how I can stay so slim when I eat so much candy and other generally fattening stuff. Well, you will lose weight by eating candy and such if it's pretty much the only thing you eat. Candy and its friends don't really contain much vitamins and other healthy ingredients the body needs to function properly, so it's no wonder I have been falling ill so often. To put it short: I'm suffering from malnutrition, have been for a while already.

I don't really consider myself skinny, slim maybe, but definitely not skinny. Actually, I don't even really know what's my size is. Believe it or not, I hate shopping for clothes and the fitting rooms are horrible... perhaps that's why I love shopping for shoes...

The question is of course, why don't I eat properly? Surely I can't be -that- addicted to sugar, can I? The biggest reason is probably stress. My life has been pretty stressful for the past couple years and the "bad" stress causes me to lose my appetite. Besides, eating and not eating are ways to control my weight, which creates a sense of security when everything else is out of control.

People have been commenting on my diet and lack of exercise long before last Saturday's "meltdown" but I have been ignoring their concerns and words of advice, stubborn as I am. However, it's hard for even me to ignore that last Saturday I almost ended up in a hospital because my body was desperately trying to make me realize that this has to stop. I can't live on sugar only. After Saturday it's clear my friends and D have also decided it's time for an intervention. Especially D's best-man who was in Finland last weekend (and thus got to witness my tachycardia) has been quite tough on me. ("you could write a book called 'How to kill yourself slowly 101'")

So it's clear I have to start taking this seriously, since even light exercise is enough to make my heartbeat rise up to the skies, and I have decided to fix my diet and once I feel a bit stronger, I'll start exercising. I need to gain some (not much though) weight to get back to the healthy measures. I can't neglect my body like this. Of course it's easier said than done, and I will probably fall back to my old unhealthy diet when the stress gets over-whelming, but I have to try. I don't want to feel this weak all the time, and I want to be able to live my life without falling ill every week. We'll see how long it will take, but at least I have a whole bunch of amazing people to support me on my way to the healthy lifestyle.

35 comments:

 1. Se, että olet tehnyt päätöksen muutoksesta on ensimmäinen ratkaiseva askel (: Hyvin se menee! Terveellinen ruoka ja liikuntaa saa kyllä energiatasot ihan uusiin sfääreihin! Minulla ei ole tavoitteena tiputtaa painoa, vaan treenata lihaksiin lisää pyöreyttä. Olen aina ollut jonkin sortin urheiluhullu, joten jos kaipaat vinkkejä, autan mielelläni parhaan kykyni mukaan. Ihana, että sinulla on läheisiä tukena ja se viime viikonloppuinen kokemus varmasti säikäytti. Mukavaa pääsiäistä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta, muiden on vaikea yrittää auttaa, jos ei ole itse motivoitunut tekemään muutosta :) Energia ja hyvä olo ovatkin pääasialliset tavoitteet, ja haluaisin saada painon nousemaan siten, että pysyisin kuitenkin hoikkana. Lihaksetkaan eivät olisi pahitteeksi, tällä hetkellä kun esimerkiksi kynsilakkapurkin avaaminenkin on melkein mahdottoman rankkaa :D Ongelmana tulee olemaan varmaan se, että en ole todellakaan mikään urheiluhullu, melkeinpä voisi sanoa, että olen urheiluhullun vastakohta! Vinkit siis tulevat tarpeeseen :D Läheisten tuki on tosiaan todella tärkeää, ilman heitä en varmaan edes ryhtyisi muuttamaan elämäntapojani.

   Oikein ihanaa pääsiäistä sinullekin!

   Delete
 2. Love this outfit, it suits you.
  And love your style in general ;D Great job

  wanna follow each others?
  Kiss
  Nores
  http://hennesalittlebirdtoldme.blogspot.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you so much for your sweet words :)

   I'll check out your blog!

   Delete
  2. I'm following you too
   kiss
   and keep in touch
   Nores

   Delete
 3. Lovely outfit and great blog.
  If you want we can follow each other via GFC. Promise to follow back if you like my blog and follow. Kisses

  http://paintmeinthelandscape.blogspot.com/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks, I'll take a look at your blog :)

   Delete
 4. ohh wonderful lace blouse! love it so much!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks, it was my mother's but she gave it to me! :D

   Delete
 5. Ihana asu! Ja alku kohti terveellisimpiä elämäntapoja voi olla vaikeaa, mutta palkitsee ajan myötä itsensä varmasti monin kerroin! Täällä ollaan tukena ja voimahaleja lähettämässä! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Kaisa :) Alku on tosiaan vaikeaa, niinkin yksinkertaiset asiat kuin aamupala ja lounas ovat haastavia, ja liikuntakaan ei innosta kun tuntuu, että hengästyy muutaman minuutin jälkeen... tästä se kuitenkin lähtee! Ihanaa on, että täältä blogimaailmastakin löytyy tukea <3

   Delete
 6. I do hope you're ok :( it can be difficult changing bad habits but as long as you take care to change things slowly it should be ok even if it is frustrating not to see results quickly. Take care of yourself and make sure you have time to relax :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. I'm actually doing better now that I decided it's time for a change :) It's indeed quite difficult to move away from the bad habits, especially since I have been eating so badly for years! I'll make sure to relax as well :)

   Delete
 7. Your outfit is lovely by the way, I forgot to mention that in the last comment :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you, your both comments made me smile, I really hope to see you again at my blog :)

   Delete
 8. What a great outfit, like your trousers so much :)
  Pretty girl.

  xoxo
  Ina :*

  ReplyDelete
 9. Amazing blog! I would like to invite you to me :) Let's follow each other =]

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks, I'll pay a visit to your blog :)

   Delete
 10. Replies
  1. I hope I will, at least I'm going to try! And thank you, the lace shirt used to be my mother's but she gave it to me :)

   Delete
 11. Replies
  1. Thanks, these pants are my favorite pair :D

   Delete
 12. Amazing outfit! I love it :)

  ReplyDelete
 13. Hi dear, thank u for ur lovely comment on my blog. This outfit is gorgeous, love the high waist pants, I think you look just fine, ideal weight. Perhaps you can start with walkies first instead of jogging to built stamina.

  That is wonderful, cool that ur fiancé is from the same town with the founder of Batavia! Small world!

  Followin u via gfc, fb, twitter and bloglovin dear

  xoxo
  Nuke

  www.girllilikoi.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks for stopping by my blog again! I'm glad you like the outfit, as I liked it a lot myself :) As for my weight, I'm a bit underweight so I don't feel good or healthy... So it's indeed time to start walking and jogging and building up some muscle and strength :)

   And it's indeed a small world! :D

   Delete
 14. ihanat vaatteet!!! :) ja tsemppiä!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Laura :) Tsemppiä tarvitaan kun tietää kuinka paljon mä "rakastan" urheilua :D

   Delete
  2. haha :D tuu mun kanssa salille ens kesänä! ;)

   Delete
  3. Pitää ihan harkita tota :D

   Delete
 15. Tsemppiä muutokseen! Olin itse nuorempana kauhea karkkihiiri ja liikunnanvihaaja (ja sinun laillasi hoikka siitä huolimatta), mutta toisaalta olen aina tykännyt myös joistakin terveellisistä ruoista ja joistakin liikuntalajeista, ainakin tanssista ja kauniissa maisemissa kävelemisestä. Ne olivat tietysti keskimäärin sellaisia lajeja, joista ei saanut koulujen liikuntatunneilla pisteitä. Karkkien syöminen on vähentynyt kohdallani aikuisena paljon, mutta epäilen, että se johtuu maun muuttumisesta ennemminkin kuin hyvistä periaatteista.

  Ehkä elämänmuutoksessa kannattaa aloittaa sellaisista jutuista, joihin liittyy muitakin kivoja asioita kuin terveellisyys, vaikka tärkeä juttu sekin toki on. Itse esimerkiksi tykkään ulkona liikkumisesta sen takia, että päähän tulee raikkaampi olo, ajatukset kiertävät paremmin ja ehtii nähdä luonnon kauneutta. Ruokavaliotakin voi korjata ennemminkin herkullisten ja terveellisten juttujen lisäämisen kuin kieltäytymisen kautta - siis jonkinlaisen positiivisen psykologian avulla. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Itsekin pitäisin tanssista, ja kävely mukavassa seurassa ja ympäristössä on myös ihan kivaa. Terveelliset ruoat ovat myös hyviä, eli sinänsä en ole hirveän huolissani omasta ruokavaliosta. Pitää vaan lisätä ruoan määrää ja säännöllisiä aterioita ja hiukan myös liikuntaa. Luulen myös, että jos lopettaisin kaikkien herkkujen syömisen kerralla, lipsuisin aika nopeasti ruodusta ja söisin enemmän herkkuja kuin aiemmin! Positiivinen psykologia on varmaan ensiaskel :)

   Delete
 16. Anonymous8/4/12 23:50

  adore your style!!great pants!

  ReplyDelete

Click Here for Comment Guidelines

Thank you so much for your comment! I'll try to get back to you asap! Anonymous commenters, please use a nickname! ♥

Kiitos kommentistasi! Pyrin vastaamaan siihen mahdollisimman pian! Anonyymit, olkaa ystävällisiä ja käyttäkää nimimerkkiä! ♥

Hartstikke bedankt voor je reactie! Ik probeer zo snel mogelijk te reageren! Anonieme mensen, gebruik alsjeblieft een nickname! ♥

Tu peux commenter en français!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...