Myönnetään, villiinnyin vähän Photoshopin kanssa/I admit it, I did get a bit wild with Photoshop |
Onhan kaikilla jo simat pullotettuina? Kaupan sima ei ole mitään verrattuna itse tehtyyn, ja siman tekeminen on oikeasti hyvin yksinkertaista ja helppoa. Kyseinen resepti on napattu fariinisokeripussin kyljestä.
--
In Finland sima is drunk during the celebrations of the May 1st, or Vappu, as we call it in Finland. It's an essential part of the festivity and in most Finnish homes sima is prepared from a scratch instead of buying the non-traditional sima from the stores. It's a lovely sparkling drink, and even though it's a result of a fermentation process, it's so low on alcohol that it's safe for children to drink. This recipe is probably the most common one (as it can be found on the side of the brown sugar package) and it's very easy to make so you can try it out at home if you wish.
Sima (mead)
Ainesosat/Ingredients:
4 litraa vettä/4 liters of water
500 grammaa fariinisokeria/500 grams of brown sugar
2 sitruunan mehu/the juice of two lemons
1/5 tl tuorehiivaa/1/5 teaspoonful of fresh yeast
rusinoita/raisins
Ohje:
Ohje:
1. Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerin päälle
(jos haluat vaaleampaa simaa, käytä 250 grammaa fariinisokeria ja 250 grammaa taloussokeria)
2. Lisää loput vedestä sekä sitruunamehu, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi
3. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen
4. Anna käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk
5. Pullota sima ja lisää rusinat
Älä käytä liian tiukkoja korkkeja, sima on valmista kun rusinat nousevat pintaan.
Huoneenlämmössä valmistumisaika on noin 3 päivää, viileässä noin viikko.
Säilytä valmis sima viileässä.
Sima säilyy noin viikon.
Instructions:
1. Boil half of the water (2 liters) and pour it over the sugar.
(if you want the sima to be lighter, use 250 grams of brown sugar, and 250 grams of normal sugar)
2. Add rest of the water (2 liters) and the lemon juice, and let it cool down to hand temperature
3. Add the yeast to the water-lemon juice-sugar mix and stir
4. Let the sima ferment in room temperature for one day
5. Bottle the sima and add raisins to each bottle
Because of the pressure that builds up inside the bottle,
you might want to make sure the cap isn't too tight.
Sima is ready when the all the raisins have surfaced,
in room temperature it will take about 3 days, in the fridge about a week.
(unless you put the bottles in the vegetable compartment, then it's 4-5 days)
Store the done sima bottles in a cool place.
Sima will be good for a week at tops, after that it's not really drinkable,
as the fermenting process will go on on its own resulting in alcohol and bad taste.
I will show this receipe to my hubby!!
ReplyDeleteDon't Call Me Fashion Blogger
Bloglovin'
Facebook
Let's hope he likes it! :)
DeleteÄiti on tehtnyt meillä aina kotona simaa, joka on ihan sairaan hyvää! Kaupan simat hyi yök! Nyt taitaa vain jäädä simat tänä vappuna juomatta reissun takia (: Onneksi äiti ja isä tulee ens viikolla käymään Helsingissä, joten olen toiveissa, että äiti tois herkkusimaansa yhden pullon.
ReplyDeleteSiis kaupan simoja voi hädin tuskin edes kutsua simaksi! Mulla jäi viime vuonna simat ja munkit välistä kun olin Alankomaissa, joten tänä vuonna aion nauttia niistä oikein urakalla :) Oma äitini teki parina vuonna mustikkasimaa, joka oli myös todella hyvää, pitäisi pyytää siihenkin resepti jossain vaiheessa... toivotaan, että saat herkkusimaasi! :)
DeleteOi ihanaa simaa, mulla on kans vajaa viikko sitten pullotettua, ja tänään pitäisi olla juomakelpoista ;) enää tarttee munkkia ja tippaleipää ;) xoxo <3
ReplyDeleteOi munkkeja! Olin viime vuonna ihan murtunut kun Hollannissa ei saanut munkkeja :D
Delete