Profile Picture

Know me

Senja, 20 years old, Helsinki/Finland
Read more...
Sponsors, collaborations...
Terms of Use...

Find me

Email me Facebook Twitter Pinterest Google Plus flickr

Follow me

Follow Puukengät

Saturday, March 10, 2012

Harvinaisen kamala viikko - An exceptionally horrible week


Tällä viikolla olen ollut stressaantunut, väsynyt, uupunut ja kurkkukipuinen. Työllistymiskurssi ei oikein nappaa, tylsistyn siellä aivan totaalisesti, mikä on kurjaa, koska saattaisin hyötyä kurssista enemmän jos onnistuisin löytämään jostain edes pikkiriikkisen motivaatiota.

Kaiken lisäksi kovalevyni irtisanoi itsensä keskiviikkona, ja koska levy on ihan fyysisesti rikki, isäni ei pysty pelastamaan tiedostojani levyltä. Ainoat vaihtoehtoni ovat pikavisiitti Tectorille tai lähettää kovalevy pikapostina D:lle, joka voisi töissä siirtää kaikki tärkeät tiedostot, musiikin ja kuvat turvaan. Kaduttaa kyllä tässä vaiheessa, etten tehnyt varmuuskopioita. Mitä jos en saakaan rakkaita kuvia pelastettua?!

Isäni sai onneksi laitettua koneeseeni uuden kovalevyn, joka on melkein kaksi kertaa vanhan kokoinen, eli sain ainakin lisää muistia, mutta asentaminen ei ollut täysin ongelmatonta. Snow Leopard ei meinannut asentua koneelleni ei sitten millään, ainoa käyttöjärjestelmä, joka ylipäänsä suostui asentumaan oli Linux Ubuntu, joka ei ollut ihan minun mieleeni. Kun on Mac-käyttöjärjestelmään tottunut, on todella vaikea ryhtyä käyttämään mitään muita juttuja. Lopulta isäni sai kun saikin Snow Leopardinkin asentumaan, mutta se vaati kovalevyn irroittamisen minun koneestani, ja kovalevyn irroittamisen myös isäni koneesta, jotta isäni pystyi sitten asentamaan Snow Leopardin minun kovalevylleni hänen koneellaan.

Nyt olen onnellinen, että kone toimii taas kuin pitääkin, mutta kuvien ja muiden puute surettaa. Ihmiset, muistakaa tehdä ne varmuuskopiot!

Onneksi viikko ei ole ollut kuitenkaan pelkkää kurjuutta, vaikka siltä kyllä tuntui kun ei ollut päässyt iChattiin D:n kanssa yli kahteen päivään. Laitoin yliopistohaun menemään, ja olen nyt sitten hakemassa Helsingin yliopiston humanistiseen tiedekuntaan lukemaan englantia, sekä historiaa, ja valtiotieteelliseen haen lukemaan poliittista historiaa. Saa nyt nähdä minkä kanssa tärppää, ja opiskeluista teen vielä erillisen postauksen myöhemmin.

Laitoin myös Helsingin kaupungille asuntohakemuksen, ja vaikuttaisi siltä, että pääsen vihdoin muuttamaan omilleni tämän kevään aikana!

--

This week I have been stressed, tired, exhausted and suffering from a sore throat. The employment course doesn't really turn me on, it seems to be getting more and more boring by each day, which is a shame because I'm sure I'd benefit more from it if I could find a little more motivation.

On top of all that, my hard-drive decided to die on me, and because the drive is really broken, not just malfunctioning, my dad can't save my data from it. My only options are to take the drive to a place where they do that sort of thing, or to send it to the Netherlands so D can save my files, photos and all that at work... I really regret not doing any back-ups, what if my photos are lost for good?!

My dad luckily had a hard-drive for me, and this drive is about two times as big as my old one, so I have a lot more memory now. Too bad everything didn't go smoothly. At first Snow Leopard wouldn't install on the new hard-drive at all, and actually Linux Ubuntu was the only thing that would install on it... and I don't really like Linux. I have gotten too used to using a Mac to switch to something else. Eventually my dad did get Snow Leopard to install, but it required him to switch my hard-drive to his own laptop and once Snow Leopard had installed, he had to put the drive back to my laptop.

Now I'm just happy that my laptop is functioning as it should, although I miss my photos and music. People, really, don't forget to do back-ups every once in a while!

Luckily my week wasn't all stormy clouds and rain, although it sure seemed that way when the only way to keep in touch with D was WhatsApp and I didn't see him for over two days. I sent my university applications so now I just have to acquire the entrance exam books and start studying. I'm applying to the Helsinki University, to two different faculties and three different department. In the Faculty of Arts I'm applying to the Department of Modern languages (English, either philology or translating) and to the Department of Philosophy, History, Culture and Art Studies (History) and in the Faculty of Social Sciences I'm applying to the Department of Political and Economic Studies (Political History) ... We'll see where I end up, and I will be making another education post later.

I also sent my application to the Helsinki department of housing, and I could very well be moving to my own this Spring!

7 comments:

 1. Voi :( No toivottavasti ensi viikko on parempi! Hyvä muuten, että puhuit tuosta varmuuskopiosta. Ehkä minunkin pitäisi selvittää, miten sellainen edes tehdään. Vähän aikaa sitten pöytäkoneemme alkoi temppuilemaan, ja se jouduttiin palauttamaan tehdasasetuksiin. Äiti ehti siirtää joitain valokuvia turvaan, mutta minä en edes tajunnut tarkistaa omia tiedostojani, kun ajattelin, että ei siellä mitään tärkeää ole. En kyllä vieläkään muista, että oliko siellä mitään tärkeää :D Jos siis Nip/Tuckin ensimmäistä tuotantokautta ei lasketa. No, toivottavasti en ikinä tule muistamaankaan.

  ReplyDelete
 2. Joo, isäni pitikin minulle luennon varmuuskopioinnista ja sen tärkeydestä, ja ilmeisesti hän aikoo jatkossa pistää minut tekemään niitä säännöllisesti.. Kätevää kun sekä sulhanen että isä ovat tuollaisia "nörttejä" niin ei tarvitse maksaa omaisuuksia esimerkiksi Tectorille :D

  Ainoat tiedostot, joiden takia rupesin oikeasti itkemään, olivat kuvat. Koneellani oli kuvia kahden-kolmen vuoden ajalta, ja niiden menettäminen olisi kamalaa... Onneksi sulhasella on melkein kaikki samat kuvat omalla koneellaan, eli voin saada niitä sitten häneltäkin takaisin :)

  ReplyDelete
 3. i see that you had an intense week....
  Come to visit my blog and if you want let’s follow each other on Bloglovin, GFC and Facebook!
  xoxo
  Don't Call Me Fashion Blogger
  Bloglovin'
  Facebook

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yeah, it was a pretty intense week :) Nice to see you found your way to my blog, I'm following you now ;)

   Delete
 4. Tiedostojen menettäminen on niin raivostuttavaa! Itse olen menettänyt joitakin muinaisia Hollanti-kuvia varmaan ikuisesti, vaikka ne olivat sekä koneella että netissä yhdellä sivustolla. Nyt kopioin tiedostojani Dropboxiin (https://www.dropbox.com/). Pikkuveljeni (eläköön nörtit) pystyi onneksi pelastamaan suuren osan muista tiedostoista. Olisi ihan kauheaa, jos esimerkiksi graduni olisi vain yhdessä paikassa ja häviäisi sieltä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dropbox on mullakin käytössä, mutta en ole kuvia yms. sinne laittanut (typerä kun olen) mutta onneksi sulhasella on suurin osa kuvista tallessa, lukuunottamatta omalla kamerallani otettuja räpystyksiä (ja joitakin niistä kuvista taitaa olla vielä muistikortilla tallessa) joten en ole täysin epätoivon partaalla. Nyt on onneksi varmuuskopiolevy saatu ja ensimmäiset varmuuskopioinnit on jo tehty vaikka tällä uudella kovalevyllä ei juuri mitään olekaan :D Pitää vielä tosiaan lähettää edesmennyt kovalevy D:lle Hollantiin niin hän saa nörttitaioillaan pelastaa mitä voi :)

   Delete

Click Here for Comment Guidelines

Thank you so much for your comment! I'll try to get back to you asap! Anonymous commenters, please use a nickname! ♥

Kiitos kommentistasi! Pyrin vastaamaan siihen mahdollisimman pian! Anonyymit, olkaa ystävällisiä ja käyttäkää nimimerkkiä! ♥

Hartstikke bedankt voor je reactie! Ik probeer zo snel mogelijk te reageren! Anonieme mensen, gebruik alsjeblieft een nickname! ♥

Tu peux commenter en français!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...